ijsland-homepage ijsland-homepage

Unique Travelling

 

Shinrin YokuShrinin Yoku
Shinrin-Yoku – Bomen als medicijn

Ga naar een bos, loop, adem diep in en open al je zintuigen. Dit is wat Shinrin-yoku inhoudt. Niets meer en niets minder. Je hoeft alleen maar in het bos ‘te zijn’. Wetenschappelijke studies hebben bewezen dat dit je gezondheid verbeterd.

Shinrin-yoku betekent gewoonweg meer tijd doorbrengen in de buurt van bomen. Je hoeft niet hard te lopen, je doet geen inspannende work-outs, je hoeft er alleen maar voor in de buurt van bomen te zijn. Japan onderzoekt al sinds 1980 de fysieke en psychologische effecten op het gebied van ‘Shinrin-Yoku’.

Het gaat hierbij niet alleen om de frisse lucht. Bomen verspreiden oliën die ons beschermen tegen bijvoorbeeld bacteriën en insecten. Deze oliën, ook wel phytoncides, dragen bij aan een verbetering van ons immuun systeem. Studies wijzen uit dat bossen ons hart- en bloeddruk kunnen verlagen en verlagen stress hormonen. Shinrin-yoku verlaagt depressie en geeft een energie boost. In Japan sluiten stadsmensen zich al aan bij Shinrin-yoku groepen. Bossen hebben een zeer rustgevende werking op kinderen en degenen die even aan alle technologie willen ontsnappen. Regelmatig de natuur in draagt bij aan een verbetering van ons welzijn.