ijsland-homepage ijsland-homepage

Unique Travelling

 

Digital DetoxDigital Detox


Even afkicken met een Digital Detox Tour

Digital wat?
De trend digital detox bestaat al enige tijd in de reiswereld. Er zijn nu met name hotels die hierop inspringen door bijvoorbeeld bewust geen wifi aan te bieden of door de o zo vertrouwde televisie van hotelkamers te verwijderen. Onze reis gaat net even een stapje verder. Wij nemen je mee op een ouder en kind avontuur, een reis zonder digitale apparatuur. Wat we wel meenemen is een gezellige reisbegeleider en een telefoon (voor noodgevallen). We overnachten midden in de natuur waar we leren ons weer te vermaken zonder mobiele telefoons, laptops, tablets etc. In het programma is vooral veel ruimte voor buitenspelen maar we krijgen ook survivaltips en testen onze kennis tijdens een quiz.

Waarom?
We merkten op dat ouders steeds meer moeite hebben met het afstand doen van digitale apparatuur vanwege bijvoorbeeld het onderhouden van zakelijke contacten. Veel mensen kunnen hun werk maar moeilijk aan de kant leggen bij thuiskomst. Kinderen zijn steeds jonger thuis in de wereld van social media en onderhouden bijna al het contact met vrienden via deze weg. Wat resulteert in een gezin dat echte quality time met elkaar veelal vergeet. Er wordt steeds minder waarde gehecht aan samen tijd doorbrengen . En dit is het moment waarop wij willen inspringen. Meer tijd voor elkaar, leuke gesprekken en samen nieuwe dingen leren. De nadruk zal liggen op de band tussen ouder en kind en het actief buiten zijn. Er wordt jullie geleerd hoe je je concentratie en energie weer naar een gezond niveau brengt zonder digitale apparatuur in welke vorm dan ook. Kortom: een leuke korte reis die je leert hoe het ook alweer was zonder je digitale ‘leventje’. Weer even de volle aandacht voor elkaar hebben en veel goede gesprekken bij het kampvuur.

Iets voor mij?
Denk je nou bij het lezen van deze tekst: “Dat zou ik echt nooit kunnen” Dan is dit dus absoluut iets voor jou. De reis voor ouders en kinderen is dit jaar in volle gang. Wil je deze reis als individu meemaken, houdt ons dan in de gaten want er komt zeker ook een Digital Detox voor jou aan.